Nederland

Privacyverklaring conform de AVG

I. Naam en adres van de verwerkingsverantwoordelijke

De verwerkingsverantwoordelijke zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, andere nationale privacywetten van de lidstaten en overige bepalingen inzake gegevensbescherming is:

FRÄNKISCHE Rohrwerke
Gebr. Kirchner GmbH & Co. KG
Hellinger Straße 1
97486 Königsberg / Duitsland
Telefoon: +49 95 25 88-0
Fax: +49 95 25 88-150
E-mail: info@fraenkische.de
Website: www.fraenkische.com

II. Naam en adres van de functionaris voor gegevensbescherming

De functionaris voor gegevensbescherming van de verwerkingsverantwoordelijke is:

Riscreen GmbH
Hauptplatz 37
85276 Pfaffenhofen an der Ilm
Telefoon: +49 8441 47706-12
Fax: +49 8441 47706-20
E-mail: datenschutz@fraenkische.de


III. Algemene informatie over gegevensverwerking

Met de volgende informatie willen wij u als bezoeker van onze website, als klant of geïnteresseerde in onze diensten, als leverancier of andere betrokkene een overzicht geven van de verwerking van uw persoonsgegevens door ons en uw rechten op grond van de wetgeving inzake gegevensbescherming. Welke gegevens wij concreet verwerken en op welke manier wij deze gebruiken, hangt grotendeels af van de gewenste of overeengekomen prestaties. Niet alle delen van deze informatie zijn daarom van toepassing op u.


1. Omvang van de verwerking van persoonsgegevens
Wij verzamelen en gebruiken persoonsgegevens van onze klanten, gebruikers van de website of andere betrokkenen in beginsel alleen voor zover dit noodzakelijk is voor verwerking.


2. Rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens
Voor zover wij voor de verwerkingsprocessen van persoonsgegevens toestemming aan de betrokkene vragen, dient art. 6 lid 1 sub a van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU (AVG) als rechtsgrond.

Bij de verwerking van persoonsgegevens die noodzakelijk is om een overeenkomst uit te voeren waarbij de betrokkene partij is, dient art. 6 lid 1 sub b AVG als rechtsgrond. Dat geldt ook voor verwerkingsprocessen die noodzakelijk zijn om vóór de sluiting van een overeenkomst maatregelen te nemen.

Voor zover een verwerking van persoonsgegevens noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting die op ons bedrijf rust, dient art. 6 lid 1 sub c AVG als rechtsgrond.

Indien een verwerking van persoonsgegevens noodzakelijk is om de vitale belangen van de betrokkene of van een andere natuurlijke persoon te beschermen, dient art. 6 lid 1 sub d AVG als rechtsgrond.

Wanneer de verwerking noodzakelijk is voor de behartiging van een gerechtvaardigd belang van ons bedrijf of een derde, en de belangen, grondrechten en de fundamentele vrijheden van de betrokkene niet zwaarder wegen dan het eerstgenoemde belang, dient art. 6 lid 1 sub f AVG als rechtsgrond voor de verwerking.


3. Wissen van gegevens en opslagperiode
De persoonsgegevens van de betrokkene worden gewist of geblokkeerd zodra het doel van de opslag wegvalt. Opslag kan daarnaast plaatsvinden indien de Europese of nationale wetgever dit heeft voorzien in Unierechtelijke verordeningen, wetten of overige voorschriften die voor de verwerkingsverantwoordelijke gelden. Een beperking van de gegevensverwerking of het wissen van de gegevens vindt tevens plaats als een door de genoemde normen voorgeschreven opslagtermijn afloopt, tenzij een verdere opslag van de gegevens noodzakelijk is voor het sluiten of uitvoeren van een overeenkomst.

IV. Verwerking van persoonsgegevens van zakenpartners

1. Omschrijving en omvang van de gegevensverwerking
In het kader van de samenwerking met zakenpartners verwerken wij persoonsgegevens van contactpersonen bij klanten, leveranciers, belangstellenden, distributiepartners en coöperatiepartners (hierna “zakenpartners”). Hierbij worden met name de volgende persoonsgegevens verwerkt:

  • contactinformatie, zoals voor- en achternaam, zakenadres, zakelijk telefoonnummer, zakelijk mobiel nummer, zakelijk telefaxnummer en zakelijk e-mailadres;
  • betaalgegevens, zoals informatie die noodzakelijk is voor het afwikkelen van betaalprocessen of ter preventie van fraude, met inbegrip van creditcardgegevens en cvc- of cvv-codes; 
  • verdere informatie, waarvan de verwerking noodzakelijk is in het kader van een project of het afwikkelen van een contractuele relatie met ons bedrijf en die vrijwillig wordt verstrekt door zakenpartners, bijv. in het kader van geplaatste bestellingen, aanvragen of details over projecten;
  • persoonsgegevens die worden verzameld uit openbare bronnen, databanken of van (krediet-)informatiebureaus en
  • voor zover dit noodzakelijk is voor compliance screenings: geboortedatum, identiteitskaart en identiteitskaartnummers, informatie over relevante gerechtelijke procedures of andere juridische geschillen waarbij zakenpartners betrokken zijn.

FRÄNKISCHE verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • communicatie met zakenpartners over producten, diensten en projecten, bijv. om aanvragen van de zakenpartner in behandeling te nemen of technische informatie over producten te verstrekken;
  • planning, uitvoering en beheer van de contractuele zakelijke relatie tussen FRÄNKISCHE en de zakenpartner, bijv. om bestellingen van producten en diensten af te wikkelen, betalingen te innen, voor de boekhouding en facturatie en om leveringen, onderhoudswerkzaamheden of reparaties uit te voeren;
  • het houden van klantenenquêtes, marketingcampagnes, marktanalyses, prijsvragen, wedstrijden en soortgelijke acties en evenementen; 
  • het houden van klanttevredenheidsenquêtes en direct marketing;
  • het in stand houden en beschermen van de veiligheid van onze producten en diensten evenals van onze websites, het voorkomen en opsporen van veiligheidsrisico’s, frauduleuze praktijken of andere criminele activiteiten c.q. handelingen met de bedoeling om schade te veroorzaken; 
  • naleving van (i) wettelijke eisen (bijv. van fiscale en handelsrechtelijke bewaarplichten, zie hiervoor tevens punt IV nr. 3), (ii) bestaande plichten voor het houden van compliance screenings (ter voorkoming van witteboordencriminaliteit en witwassen) evenals (iii) richtlijnen van ons bedrijf en industriële standaards en
  • het beslechten van juridische geschillen, het handhaven van bestaande overeenkomsten en instelling, uitoefening of onderbouwing van rechtsvorderingen.

2. Doel van de gegevensverwerking en rechtsgronden
De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk om voornoemde doeleinden te verwezenlijken. Tenzij bij de verzameling van de persoonsgegevens uitdrukkelijk anders wordt aangegeven, is de rechtsgrond voor de gegevensverwerking:

  • de uitvoering en nakoming van een overeenkomst met u volgens art. 6 lid 1 sub b AVG;
  • het voldoen aan wettelijke verplichtingen, die op FRÄNKISCHE rusten volgens art. 6 lid 1 sub c AVG, of
  • de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van FRÄNKISCHE volgens art. 6 lid 1 sub f AVG. Het gerechtvaardigde belang van FRÄNKISCHE ligt in het tot stand brengen, uitvoeren en afwikkelen van de zakelijke relatie.

Indien u uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven voor de verwerking van uw persoonsgegevens in een bepaald geval, is deze toestemming de rechtsgrond voor de verwerking volgens art. 6 lid 1 sub a AVG.

3. Opslagperiode
Wij verwerken uw persoonsgegevens en slaan deze zolang op als noodzakelijk is om te voldoen aan onze contractuele en wettelijke verplichtingen.

Zodra de gegevens niet meer noodzakelijk zijn om te voldoen aan contractuele of wettelijke verplichtingen, worden deze regelmatig gewist, tenzij hun – tijdelijk beperkte – verdere verwerking noodzakelijk is voor de volgende doeleinden:

  • het voldoen aan wettelijke bewaarplichten (bijv. handelsrechtelijke en fiscale bewaarplichten conform het Duitse Wetboek van Koophandel (Handelsgesetzbuch (HGB)) en de Duitse Belastingwet (Abgabenordnung (AO)). De wettelijke termijn voor het bewaren of documenteren bedraagt doorgaans twee tot tien jaar;
  • het bewaren van bewijsmateriaal in verband met de wettelijke verjaringsvoorschriften. Volgens §§ 195 e.v. van het Duits Burgerlijk Wetboek (BGB) kan de verjaringstermijn oplopen tot 30 jaar, de regelmatige verjaringstermijn bedraagt echter 3 jaar.


V. Ter beschikking stellen van de website en aanmaken van logbestanden

1. Beschrijving en omvang van de gegevensverwerking
Elke keer dat onze website wordt opgevraagd, registreert ons systeem automatisch gegevens en informatie van het computersysteem van de opvragende computer.

Hierbij worden met name de volgende gegevens verwerkt:

   (1) Informatie over het browsertype en de gebruikte versie
   (2) Het besturingssysteem van de gebruiker
   (3) De internetprovider van de gebruiker
   (4) Het IP-adres van de gebruiker
   (5) Datum en tijdstip van de toegang
   (6) Websites van waaruit het systeem van de gebruiker op onze website terechtkomt
   (7) Websites die door het systeem van de gebruiker via onze website worden opgevraagd

De gegevens worden eveneens in de logbestanden van ons systeem opgeslagen. Deze gegevens worden niet samen opgeslagen met andere persoonsgegevens van de gebruiker.

2. Rechtsgrond voor de gegevensverwerking
Rechtsgrond voor de tijdelijke opslag van de gegevens en logbestanden is art. 6 lid 1 sub f AVG.

3. Doel van de gegevensverwerking
De genoemde gegevens worden opgeslagen om de website in uw browser te kunnen weergeven, de goede functie van de website te waarborgen en de website te optimaliseren. De gegevens worden in dit verband niet geëvalueerd voor marketingdoeleinden.

Deze bovengenoemde doelen vormen ook ons gerechtvaardigde belang bij de gegevensverwerking conform art. 6 lid 1 sub f AVG.

4. Opslagperiode
De gegevens worden gewist zodra deze niet meer noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van het doel waarvoor ze werden verzameld. Indien de gegevens worden verzameld om de website ter beschikking te stellen, is dat het geval als de betreffende sessie is beëindigd.

Als de gegevens in logbestanden worden opgeslagen, is dit na 14 dagen het geval. Een verdergaande opslag is mogelijk. In dat geval worden de IP-adressen van de gebruikers geanonimiseerd, zodat de opvragende client niet meer kan worden herleid.

5. Bezwaar maken en verwijdering
Het registreren van gegevens voor het beschikbaar stellen van de website en het opslaan van gegevens in logbestanden is voor het gebruik van de website absoluut noodzakelijk. De gebruiker kan hiertegen dus geen bezwaar maken.

VI. Gebruik van cookies
1. Omschrijving en omvang van de gegevensverwerking
Om ons aanbod zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, gebruiken wij cookies.

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een webserver van FRÄNKISCHE (bijv. de webserver van www.fraenkische.com) naar uw browser wordt gestuurd als u een website bezoekt. Deze cookie bevat een kenmerkende tekenreeks die een eenduidige identificatie van de browser mogelijk maakt als deze de website opnieuw opvraagt. Sessie-cookies verlopen aan het einde van de browsersessie en kunnen uw acties tijdens deze ene browsersessie registreren. Permanente cookies blijven daarentegen ook tussen de verschillende browsersessies door op uw eindapparaat opgeslagen en kunnen uw instellingen of acties op meerdere websites registreren.

Cookies vormen in principe geen risico voor uw computer, omdat het slechts tekstbestanden zijn en geen uitvoerbare programma's.
De cookies van de FRÄNKISCHE-website (www.fraenkische.com) dienen enerzijds ter vergemakkelijking van het gebruik van onze website en anderzijds voor marktonderzoeks- en reclamedoeleinden alsook voor het opstellen van gebruiksstatistieken Daarnaast gebruiken wij cookies binnen het kader van webtracking en gebruiken deze als basis voor gepersonaliseerde content.

Naast de sessie-cookies die worden verwijderd als u de browsersessie beëindigt, gebruiken wij ook permanente cookies. Deze cookies blijven opgeslagen, totdat u ze zelf verwijdert. In de door ons gebruikte cookies worden geen persoonsgebonden gegevens opgeslagen.

Afhankelijk van de instelling van uw browser, wordt het cookie-bestand opgeslagen of geweigerd. Als het bestand wordt opgeslagen, kan onze webserver uw eindapparaat herkennen. Bij een later bezoek of bij een wissel tussen functies waarvoor door u een wachtwoord moet worden ingevoerd, hoeft u dankzij de cookie niet meer zoveel gegevens in te voeren. Hierdoor vergemakkelijken cookies het gebruik van onze websites waarvoor gebruikergegevens zijn vereist. Daarnaast kunnen cookies ons helpen om u een op uw behoeften afgestemde website aan te bieden.

Als u dat niet wilt, kunt u de cookies zoals hieronder beschreven deactiveren:
stel uw browser zodanig in dat hij onze cookies weigert als u onze website zonder cookie-functionaliteit wilt gebruiken. Welke stappen u hiervoor precies moet uitvoeren, is per gebruikte browser verschillend. Daarom kunnen wij dit hier niet nauwkeuriger beschrijven.
Wanneer uw browser al zodanig is ingesteld dat hij bij ontvangst van elke cookie een waarschuwingsmelding toont, kunt u per geval beslissen of u de opslag van de cookies wilt toestaan. Omdat bij het opvragen van onze website onze identificatiecookie steeds opnieuw moet worden verzonden, kunnen deze meldingen al snel als irritant worden ervaren.

Wij raden u daarom aan om uw browser zo in te stellen dat cookies van www.fraenkische.com altijd worden toegestaan. U kunt deze instelling voor afzonderlijke website individueel vastleggen. In dit geval kan bijv. uw tekstinvoer in formuliervelden voor verdere query's worden opgeslagen, zodat u bij het volgende bezoek van onze website niet alle gegevens opnieuw hoeft in te voeren. Natuurlijk kunnen wij u dan ook persoonlijk op u afgestemde content aanbieden.
Voor enkele elementen van onze website is het noodzakelijk dat de opvragende browser ook na een paginawissel kan worden geïdentificeerd.


In de cookies worden hierbij de volgende gegevens opgeslagen en doorgegeven:
   (1) Taalinstellingen
   (2) Login-informatie
   (3) Ingevoerde zoektermen
   (4) Frequentie van opvragen van pagina's
   (5) Gebruikmaking van website-functies

De op deze manier verzamelde gegevens van de gebruikers worden door technische maatregelen geanonimiseerd. Daarom is een herleiding van de gegevens naar de opvragende gebruiker niet meer mogelijk. De gegevens worden niet in combinatie met andere persoonsgebonden gegevens van de gebruikers opgeslagen.

Bij het opvragen van onze website worden de gebruikers door een infolayer over het gebruik van cookies voor analysedoeleinden geïnformeerd en wordt naar deze privacyverklaring verwezen. Er wordt dan ook informatie gegeven over hoe de opslag van cookies in de browserinstellingen kan worden voorkomen.
Meer informatie over het gebruik of de deactivering van cookies vindt u op www.meine-cookies.org of www.youronlinechoices.com.

Onafhankelijk van opgeslagen cookies dient u zich om veiligheidsredenen voor de toegang tot registratieplichtige gedeelten van onze website steeds weer opnieuw aan te melden.

a) Cookies van derden
FRÄNKISCHE integreert bovendien content van derden op fraenkische.de. Deze externe aanbieders kunnen cookies plaatsen terwijl u onze website bezoekt en hierdoor bijvoorbeeld informatie ontvangen dat u onze websites via www.fraenkische.com hebt opgevraagd. Bezoek de websites van deze externe aanbieders voor meer informatie over hun gebruik van cookies. Wanneer u hebt besloten om geen toestemming voor het gebruik van instemmingsplichtige cookies te geven of te herroepen (deactivering van cookies), worden u uitsluitend de functies van onze website ter beschikking gesteld waarvan wij de werking ook zonder deze cookies kunnen garanderen.

b) Sociale media (Facebook, Google+, Twitter)
U vindt diensten van ons bedrijf ook in sociale netwerken die andere bedrijven op internet aanbieden (Facebook, Google, Twitter). 

Deze diensten kunt u alleen gebruiken als u ook bij het betreffende sociale netwerk bent geregistreerd en aangemeld. Houd er daarom rekening mee dat voor het gebruik van het betreffende sociale netwerk de gebruiks- en privacybepalingen van de betreffende aanbieder gelden.

  • Onze website maakt gebruik van social plug-ins (“plug-ins”) van de volgende netwerken: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2 Ireland, herkenbaar aan het Facebook-logo (witte of blauwe “f” op een blauwe of witte tegel)
  • Google+, dat door Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS wordt geëxploiteerd, herkenbaar aan het Google+-logo (een rode “g” met een daaropvolgende “+1”)
  • Twitter, een microblogging-dienst van het Amerikaanse bedrijf Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, VS, herkenbaar aan het Twitter-logo (een blauwe vogel)

Wij hebben geen invloed op de omvang van de gegevens die deze dienstenaanbieders met behulp van hun plug-ins verzamelen en informeren u daarom overeenkomstig onze huidige stand van kennis: door de integratie van de plug-ins wordt de betreffende dienstenaanbieder erover geïnformeerd dat u de betreffende pagina van onze website hebt opgevraagd. Wanneer u bij de betreffende dienstenaanbieder bent ingelogd, kan deze het bezoek aan uw account toewijzen. Wanneer u met plug-ins interageert, bijvoorbeeld als u op de Aanbevelen-knop klikt, wordt de betreffende informatie door uw browser rechtstreeks naar de betreffende dienstenaanbieder doorgegeven en daar opgeslagen. Wanneer u geen lid van een dienstenaanbieder bent, kunt u ervan uitgaan dat de betreffende dienstenaanbieder uw IP-adres nagaat en opslaat. Als u lid bent van een dienstenaanbieder en niet wilt dat deze via onze website gegevens over u verzamelt en aan de bij de betreffende dienstenaanbieder opgeslagen gegevens over u koppelt, moet u zich voor de klik op de knop van het sociale netwerk bij de betreffende dienstenaanbieder afmelden.

Meer informatie over het doel en de omvang van de gegevensverzameling en de verdere verwerking en het gebruik van de gegevens door Facebook alsook uw instelmogelijkheden ter bescherming van uw privacy vindt u in de betreffende privacyrichtlijn van de dienstenaanbieders:
Facebook: https://nl-nl.facebook.com/privacy/explanation en https://nl-nl.facebook.com/full_data_use_policy
Google+: https://policies.google.com/privacy?hl=nl
Twitter: https://twitter.com/en/privacy


2. Rechtsgrondslag voor de gegevensverwerking
De rechtsgrondslag voor de verwerking van de gegevens is ingeval van een toestemming door de gebruiker art. 6 lid 1 letter a AVG.
De rechtsgrondslag voor de verwerking van de gegevens die binnen het kader van het gebruik van de plug-ins worden doorgegeven, is art. 6 lid 1 letter f.

3. Doel van de gegevensverwerking
Technisch noodzakelijke cookies worden gebruikt om het gebruik van de website voor de gebruiker te vergemakkelijken. Enkele functies van onze website kunnen zonder de inzet van cookies niet worden aangeboden. Voor deze functies is het van belang dat de browser ook na een paginawissel wordt herkend.

De door de technisch noodzakelijke cookies verzamelde gebruikersgegevens worden niet voor de aanmaak van gebruikersprofielen gebruikt.
Analyse-cookies worden gebruikt om de kwaliteit van onze website en de hierin opgenomen content te verbeteren. Door de analyse-cookies kunnen wij nagaan hoe de website wordt gebruikt en kunnen wij ons aanbod permanent optimaliseren.

Cookies van Google worden met name voor het opstellen van webstatistieken gebruikt.
Cookies van social media-dienstenaanbieders gebruiken wij om de gebruikers een interactiemogelijkheid met de door hen gebruikte diensten aan te bieden.
Deze doelen vormen ook onze rechtmatige belangen bij de verwerking van persoonsgebonden gegevens conform art. 6 lid 1 letter f AVG.

4. Duur van de opslag
Cookies worden op de computer van de gebruiker opgeslagen en door deze aan onze website doorgegeven. Daarom hebt u als gebruiker ook de volledige controle over het gebruik van cookies. Door een wijziging van de instellingen in uw browser kunt u de doorgifte van cookies deactiveren of beperken. Reeds opgeslagen cookies kunnen op elk gewenst moment worden verwijderd. Dat kan ook automatisch worden uitgevoerd.

Wat betreft de duur van de gegevensopslag door de betreffende social media-dienstenaanbieder alsook uw desbetreffende rechten en instellingsmogelijkheden ter bescherming van uw privacy verwijzen wij u naar de bovenvermelde links naar de privacyrichtlijnen van de betreffende dienstenaanbieders.
Houd er ook rekening mee dat u bij het verwijderen van cookies ook de opt-out-cookies kunt verwijderen waardoor het gewenste effect ongedaan kan worden gemaakt. Wanneer u alle cookies in de browser hebt verwijderd, moet u daarom de betreffende opt-out-cookie opnieuw instellen.

5. Bezwaar- en verwijderingsmogelijkheid
U hebt op elk gewenst moment de mogelijkheid om de cookie-instelling van uw browser zoals in V. 1. beschreven, te deactiveren. Wanneer er geen actieve deactivering plaatsvindt, is een verwijdering alleen door een verwijdering op uw systeem mogelijk. Een recht op bezwaar bestaat om technische redenen niet.

Wat betreft de bezwaar- en verwijderingsmogelijkheden bij de betreffende social media-dienstenaanbieder alsook uw desbetreffende rechten en instellingsmogelijkheden ter bescherming van uw privacy verwijzen wij u naar de bovenvermelde links naar de privacyrichtlijnen van de betreffende dienstenaanbieders.

VII. Links naar sociale netwerken (LinkedIn, Xing, YouTube)

Wij gebruiken op onze website links naar de sociale netwerken LinkedIn, Xing en YouTube om de aandacht te vestigen op diensten en producten van FRÄNKISCHE en om met u als bezoeker en gebruiker van deze sociale media en onze website in contact te komen. Wij hebben bij het bezoek van de sociale media geen invloed op de verwerking van uw persoonsgegevens. De aanbieder van het sociale netwerk beheert de gegevensverwerking in het kader van het gebruik van de desbetreffende dienst. Hieronder valt bijvoorbeeld het opslaan en gebruiken van cookies op eindapparatuur van gebruikers en het analyseren van uw gedrag op het sociale netwerk.

U herkent de links aan het logo van het sociale netwerk. Door op het logo te klikken wordt er een directe verbinding tot stand gebracht tussen uw browser en de server van de betreffende dienst en wordt u doorgeleid naar de website van de dienstverlener.

Rechtsgrond voor het gebruiken van links naar derde aanbieders is art. 6 lid 1 sub f AVG.

Meer informatie over de gegevensverwerking op de sociale media-pagina’s vindt u in de privacyverklaring van het betreffende sociale netwerk:


VIII. Nieuwsbrief

1. Omschrijving en omvang van de gegevensverwerking
a) Op onze website kunt u zich abonneren op een gratis nieuwsbrief. Bij het aanmelden voor de nieuwsbrief worden alle gegevens van het invoerscherm zoals bijvoorbeeld e-mailadres, contactgegevens en land naar ons verzonden.

Daarnaast worden bij het aanmelden ook het IP-adres en gegevens over het tijdstip van registratie verzameld.

b) Wanneer u resp. uw werkgever bij wie u contactpersoon bent voor ons bedrijf, van ons goederen of diensten koopt (bijv. via onze website) en hierbij uw e-mailadres verstrekt, kan dit vervolgens worden gebruikt voor het verzenden van een nieuwsbrief. In dit geval wordt via de nieuwsbrief uitsluitend direct marketing verzonden voor eigen, soortgelijke goederen of diensten, die u al eerder heeft besteld of gebruikt.

Binnen het kader van de gegevensverwerking voor de verzending van nieuwsbrieven worden de gegevens niet aan derden doorgegeven. De gegevens worden naast de verzending van de nieuwsbrief ook voor de aanmaak van gebruikersprofielen gebruikt.

2. Rechtsgrond voor de gegevensverwerking
Rechtsgrond voor de verwerking van de gegevens na aanmelding voor de nieuwsbrief door de gebruiker is in geval van de toestemming van de gebruiker art. 6 lid 1 sub a AVG.

Rechtsgrond voor verzending van de nieuwsbrief na de verkoop van goederen of diensten is § 6 lid 1 sub f AVG.

3. Doel van de gegevensverwerking
Het e-mailadres van de gebruiker wordt verzameld om de nieuwsbrief te kunnen versturen.

De overige persoonsgegevens in het kader van de aanmelding worden verzameld om misbruik van de diensten of het gebruikte e-mailadres te voorkomen.

4. Opslagperiode
De gegevens worden gewist zodra deze niet meer noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van het doel waarvoor ze werden verzameld. Het e-mailadres van de gebruiker wordt derhalve zolang opgeslagen als het abonnement van de nieuwsbrief actief is.

De overige bij de aanmelding verzamelde persoonsgegevens worden na zeven dagen gewist.

5. Bezwaar maken en verwijdering
De gebruiker kan het abonnement op de nieuwsbrief op elk gewenst moment opzeggen. Hiervoor staat in iedere nieuwsbrief een link.

Via deze link is het ook mogelijk uw toestemming voor het opslaan van persoonsgegevens die bij het aanmelden zijn verzameld, in te trekken.


IX. Aanmaken en gebruiken van een klantaccount

1. Omvang en doel van de gegevensverwerking
Om bepaalde diensten op onze website te kunnen gebruiken, is registratie van de gebruiker noodzakelijk. Bij het aanmaken en gebruiken van een klantaccount worden persoonsgegevens verwerkt, zoals bijvoorbeeld uw naam, contactgegevens, gegevens van het gebruikersaccount en gegevens die in verband staan met diensten waarvan u via het klantaccount gebruik heeft gemaakt.

Een deel van deze informatie wordt hierbij geautomatiseerd in ons CRM-systeem overgenomen en hier opgeslagen om orders van bestelde goederen af te handelen. Daarnaast gebruiken wij de bij de registratie verzamelde gegevens voor het onderhouden van contact, reclamedoeleinden, het tot stand brengen van contractuele relaties en het afhandelen van aanvragen.

2. Rechtsgrond voor de gegevensverwerking
Wanneer de registratie is bedoeld voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij de gebruiker partij is, of voor de uitvoering van precontractuele maatregelen, is de rechtsgrond voor de verwerking van de gegevens art. 6 lid 1 sub b AVG.


Als de gebruiker een werknemer is bij een zakenpartner van FRÄNKISCHE is de rechtsgrond voor de verwerking van de gegevens art. 6 lid 1 sub f AVG.


Rechtsgrond voor de geautomatiseerde overname en opslag van de gegevens in ons CRM-systeem is art. 6 lid 1 sub b AVG.

Rechtsgrond voor de tijdelijke opslag van de gegevens en logbestanden bij het gebruik van het account is art. 6 lid 1 sub b AVG.

3. Opslagperiode
De gegevens worden gewist zodra deze niet meer noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van het doel waarvoor ze werden verzameld. In het geval van de verzameling van de gegevens voor de beschikbaarstelling van de website, is dat het geval als de betreffende sessie is beëindigd.

De voor de uitvoering van een contract of precontractuele maatregelen verzamelde gegevens worden verwijderd als de gegevens voor de uitvoering van het contract niet meer noodzakelijk zijn. Ook na het sluiten van de overeenkomst kan het noodzakelijk zijn om persoonsgegevens van de contractuele partner op te slaan om te voldoen aan contractuele of wettelijke verplichtingen.

Stuur een e-mail naar info@fraenkische.de als u uw klantaccount wilt verwijderen. Wij maken u erop attent dat het verwijderen van uw klantaccount niet leidt tot het wissen van persoonsgegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt. Deze gegevens bevinden zich in ons klantbeheerprogramma.


X. Contactformulier en contactopname per e-mail

1. Beschrijving en omvang van de gegevensverwerking
Op onze website staan contactformulieren die voor de elektronische contactopname kunnen worden gebruikt. Wanneer een gebruiker hiervan gebruikmaakt, worden de via het invoerscherm ingevoerde gegevens naar ons verzonden en opgeslagen. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

   (1) Naam (verplicht veld)
   (2) Contactmogelijkheid, bijv. e-mailadres, postadres of telefoonnummer
   (al naargelang gewenst contact verplicht veld)
   (3) Uw bericht
   (4) Het IP-adres van de gebruiker
   (5) Datum en tijd van de registratie

In dit verband worden geen gegevens aan derden buiten het FRÄNKISCHE-concern doorgegeven. De gegevens worden uitsluitend voor de verwerking van de correspondentie gebruikt.

2. Rechtsgrond voor de gegevensverwerking
Rechtsgrond voor de verwerking van de gegevens is, indien de gebruiker zijn toestemming heeft gegeven, art. 6 lid 1 sub a AVG.

Rechtsgrond voor de verwerking van de gegevens die bij het versturen van een e-mail worden verzonden, is art. 6 lid 1 sub f AVG. Wanneer het e-mailcontact is bedoeld voor het sluiten van een overeenkomst is de aanvullende rechtsgrond voor de verwerking art. 6 lid 1 sub b AVG. 

3. Doel van de gegevensverwerking
De verwerking van de persoonsgegevens van het invoerscherm is alleen bedoeld voor de verwerking van de contactopname. In geval van een contactopname via e-mail ligt hierin ook het noodzakelijke gerechtvaardigde belang bij de verwerking van de gegevens.

De overige tijdens het verzenden verwerkte persoonsgegevens zijn bedoeld om misbruik van het contactformulier te voorkomen en de veiligheid van onze IT-systemen te waarborgen.

4. Opslagperiode
De gegevens worden gewist zodra deze niet meer noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van het doel waarvoor ze werden verzameld. Voor de persoonsgegevens van het invoerscherm van het contactformulier en de gegevens die via e-mail zijn verzonden, is dit het geval als de correspondentie met de gebruiker is beëindigd en de desbetreffende kwestie definitief is afgehandeld.

5. Bezwaar maken en toestemming intrekken
De gebruiker kan op elk moment zijn toestemming voor verwerking van de persoonsgegevens intrekken. Wanneer de gebruiker via e-mail contact met ons opneemt, kan hij op elk gewenst moment bezwaar maken tegen de opslag van zijn persoonsgegevens. De correspondentie kan dan niet worden voorgezet. Stuur uw verzoek om uw persoonsgegevens te wissen per e-mail naar info@fraenkische.de

Alle persoonsgegevens die bij een contactopname zijn opgeslagen, worden in dat geval gewist

XI. Gebruik van sociale media-plug-ins

Op onze website maken wij gebruik van sociale plug-ins van bedrijven die sociale netwerken exploiteren.  Deze plug-ins zijn zelfstandige uitbreidingen van aanbieders van sociale netwerken. Wij gebruiken plug-ins zodat bezoekers van onze website inhoud van ons online-aanbod op deze netwerken kunnen delen en om het bereik van ons online-aanbod te vergroten.

Gebruik deze plug-ins niet als u niet wilt dat providers van sociale netwerken via dit online-aanbod gegevens krijgen en evt. opslaan en/of verder gebruiken. Met de zogeheten 2-klikoplossing voorkomen wij dat uw bezoek aan onze website standaard wordt geregistreerd en geëvalueerd door providers van sociale netwerken. Persoonsgegevens worden alleen bij gebruik van de sociale plug-in doorgegeven aan de exploitant van het sociale netwerk.

Hieronder vindt u informatie over de op onze website toegepaste plug-ins.


1. LinkedIn

a. Omvang van de verwerking van persoonsgegevens
Op onze website zijn componenten van het sociale netwerk LinkedIn geïntegreerd. Deze functies worden aangeboden door LinkedIn Ireland Limited, 77 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Ierland. Door het gebruik van de InShare-knop worden de door u bezochte websites aan uw LinkedIn-account gekoppeld en dit wordt aan andere gebruikers doorgegeven. De gegevens worden tevens aan LinkedIn doorgegeven.

Informatie over de verdere verwerking en het gebruik van de gegevens door LinkedIn evenals uw desbetreffende rechten en instellingsmogelijkheden ter bescherming van uw privacy vindt u in de privacyverklaring van LinkedIn op https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?src=li-other&veh=www.linkedin.com%7Cli-other.

b. Rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens

Rechtsgrond voor het doorgeven van persoonsgegevens aan LinkedIn is art. 6 lid 1 sub a AVG.

Meer informatie over de gegevensverwerking op LinkedIn vindt u in de privacyverklaring van LinkedIn op

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?src=li-other&veh=www.linkedin.com%7Cli-other.

2. Xing

a. Omvang van de verwerking van persoonsgegevens
Op onze website zijn componenten van de dienst Xing geïntegreerd, die geëxploiteerd wordt door XING AG, Gänsemarkt 43, 20354 Hamburg, Duitsland. Door het gebruik van de XING-knop worden de door u bezochte websites resp. inhoud aan uw XING-account gekoppeld en dit wordt aan andere gebruikers doorgegeven. Daarbij worden tevens gegevens aan XING doorgegeven.


Informatie over de verdere verwerking en het gebruik van de gegevens door Xing evenals uw desbetreffende rechten en instellingsmogelijkheden ter bescherming van uw privacy vindt u in de privacyverklaring van Xing op https://privacy.xing.com/en/privacy-policy.


b. Rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens
Rechtsgrond voor het doorgeven van persoonsgegevens aan XING is art. 6 lid 1 sub a AVG.


Meer informatie over de gegevensverwerking op XING vindt u in de privacyverklaring van Xing op

https://privacy.xing.com/en/privacy-policy.

3. Youtube

a. Omvang van de verwerking van persoonsgegevens
Op onze website zijn componenten van de dienst YouTube geïntegreerd, die geëxploiteerd wordt door YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, VS. YouTube, LLC is een dochtermaatschappij van Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, VS.

Met de zogeheten 2-klikoplossing voorkomen wij dat uw bezoek aan onze website standaard door YouTube wordt geregistreerd en geëvalueerd. Uw persoonsgegevens worden aan YouTube doorgegeven als u bij het bezoek aan onze website toestemming heeft gegeven voor integratie en gebruik van diensten van YouTube.

Informatie over de verdere verwerking en het gebruik van de gegevens door YouTube/Google evenals uw desbetreffende rechten en instellingsmogelijkheden ter bescherming van uw privacy vindt u in de privacyverklaring van Google op https://policies.google.com/privacy?hl=nl&gl=de.

b. Rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens
Rechtsgrond voor het doorgeven van persoonsgegevens aan YouTube is art. 6 lid 1 sub a AVG.

Meer informatie hierover vindt u in de privacyverklaring van YouTube/Google op https://policies.google.com/privacy?hl=nl&gl=de.

c. Doel van de gegevensverwerking
Met betrekking tot het doel van de verwerking van uw gegevens en het gebruik ervan door YouTube verwijzen wij u naar de privacyverklaring van YouTube/Google op https://policies.google.com/privacy?hl=nl&gl=de.


d. Opslagperiode, bezwaar maken en verwijdering
Met betrekking tot de opslagperiode en de mogelijkheid om bezwaar te maken en uw gegevens te laten verwijderen bij YouTube verwijzen wij naar de privacyverklaring van YouTube/Google op https://policies.google.com/privacy?hl=nl&gl=de.


XII. Webanalyse door etracker

1. Omvang van de verwerking van persoonsgegevens
Wij maken voor onze website gebruik van de softwaretool Web Controlling Suite van etracker (www.etracker.com), een Duitse aanbieder van webanalysesoftware voor het analyseren van het surfgedrag van de gebruikers van onze website. De software plaatst een cookie op de computer van de gebruikers (zie hierboven voor informatie over cookies). Wanneer afzonderlijke pagina's van onze website worden opgevraagd, worden de volgende gegevens opgeslagen

   (1) Drie bytes van het IP-adres van het opvragende systeem van de gebruiker (xxx.xxx.xxx.???)
   (2) De opgevraagde website
   (3) De website van waaruit de gebruiker op de opgevraagde website is terechtgekomen (referrer)
   (4) De subpagina's die vanaf de opgevraagde website worden opgevraagd
   (5) De verblijfsduur op de website
   (6) De opvraagfrequentie van de website


De evaluatiesoftware draait hierbij uitsluitend op de servers van etracker. De persoonsgegevens van de gebruikers worden niet opgeslagen, omdat het IP-adres wordt geanonimiseerd. De software is hierbij zodanig ingesteld dat de IP-adressen niet volledig worden opgeslagen, maar dat 1 byte van het IP-adres wordt gemaskeerd (bijv.: xxx.xxx.xxx.???). Op deze manier is een herleiding van het ingekorte IP-adres naar de opvragende computer niet meer mogelijk.

De gegevens worden niet aan derden doorgegeven. Wij exporteren waar passend rapporten uit de bij etracker opgeslagen geanonimiseerde gegevens voor statistische doeleinden.

2. Rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens
Rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens is art. 6 lid 1 sub. a AVG.

3. Doel van de gegevensverwerking
De verwerking van de persoonsgegevens van de gebruikers, die zo vroeg mogelijk geanonimiseerd wordt uitgevoerd, stelt ons in staat om het surfgedrag van onze gebruikers te analyseren. Door het evalueren van de verzamelde gegevens kunnen wij informatie over het gebruik van de afzonderlijke componenten van onze website samenstellen. Hierdoor kunnen wij onze website en de gebruiksvriendelijkheid voortdurend verbeteren.

4. Opslagperiode
Omdat de gegevens geanonimiseerd zijn, worden ze niet gewist, maar zijn ze permanent beschikbaar voor evaluatiedoeleinden. Een herleiding naar een afzonderlijke gebruiker is niet mogelijk. etracker heeft zich ertoe verplicht de verzamelde gegevens nooit te combineren met andere gegevensrecords, bijv. om een verwijzing naar een persoon tot stand te brengen (vergelijk https://www.etracker.com/en/data-privacy/).

Meer informatie over de privacy-instellingen van de etracker-software vindt u op: https://www.etracker.com/en/data-privacy/


XIII. Google Adwords

1. Beschrijving en omvang van de gegevensverwerking
Wij maken voor onze marketingcampagnes gebruik van Google Adwords conversion tracking. Dit is een analysedienst van Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS.

Wanneer u op een door Google geplaatste advertentie klikt, wordt een cookie voor de conversion tracking op uw computer opgeslagen. Deze cookies verliezen na 30 dagen hun geldigheid, bevatten geen persoonsgegevens en zijn dus niet bedoeld voor een persoonlijke identificatie.


Wanneer u bepaalde pagina's van onze website opvraagt en het cookie nog niet is verlopen, kunnen wij herkennen dat u op de advertentie hebt geklikt en hierdoor naar onze website bent doorgestuurd. Deze informatie wordt ook doorgegeven aan Google als dienstverlener.

2. Rechtsgrond voor de gegevensverwerking
Rechtsgrond voor de verwerking van persoonsgegevens van de gebruikers is art. 6 lid 1 sub a AVG.


3. Doel van de gegevensverwerking
De informatie die wij met het conversiecookie verzamelen, wordt gebruikt om conversiestatistieken te genereren. Hierbij ontvangen wij informatie over het totale aantal gebruikers dat op een van onze via Google geplaatste advertenties heeft geklikt en dat is doorgestuurd naar een pagina die is voorzien van een conversietrackingtag. Wij ontvangen echter geen informatie waarmee u als gebruiker persoonlijk kunt worden geïdentificeerd.


4. Opslagperiode
De cookies zijn weliswaar na 30 dagen niet meer geldig, maar worden niet verwijderd als u de verwijdering niet zelf uitvoert.


Meer informatie en de privacyverklaring van Google vindt u op https://policies.google.com/privacy?gl=de&hl=nl.


5. Toestemming intrekken en verwijdering
Wilt u niet deelnemen aan tracking, dan kunt u bij de eerste keer dat u op onze website komt uw toestemming hiervoor weigeren of het plaatsen van cookies verhinderen door dit  in te stellen in uw browser.

Daarnaast kunt u in de instellingen bij Google voor u gepersonaliseerde reclame deactiveren. Hoe u dit doet staat op https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=nl.


XIV. Google Maps

1. Beschrijving en omvang van de gegevensverwerking

Wij maken op onze website gebruik van Google Maps om geografische informatie weer te geven, bijv. de interactieve kaart voor de routebeschrijving.  Bij het gebruik van Google Maps worden aan Google persoonsgegevens verzonden over het gebruik van de website en van Maps-functies door gebruikers van de websites.


Meer informatie over de gegevensverwerking door Google vindt u in de privacyverklaring van Google.


2. Rechtsgrond voor de gegevensverwerking
Rechtsgrond voor de tijdelijke opslag van de gegevens en logbestanden is art. 6 lid 1 sub f AVG. 

Rechtsgrond voor het doorgeven van persoonsgegevens aan Google als aanbieder van de dienst Google Maps is art. 6 lid 1 sub a AVG.


3. Doel van de gegevensverwerking
Door het gebruik van de kaartendiensten van Google op onze websites kan de gebruiker ons bij een bezoek gemakkelijker vinden. 


4. Opslagperiode
De gegevens worden gewist zodra deze niet meer noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van het doel waarvoor ze werden verzameld. Bij het vastleggen van de gegevens voor het ter beschikking stellen van de website is dat het geval als de betreffende sessie is beëindigd.


Als de gegevens in logbestanden worden opgeslagen is dit na 14 dagen het geval. Een verdergaande opslag is mogelijk. In dat geval worden de IP-adressen van de gebruikers geanonimiseerd of gepseudonimiseerd, zodat de opvragende gebruiker niet meer kan worden herleid.


5. Toestemming intrekken en verwijdering
Als u niet wilt dat Google via onze website gegevens over u verzamelt, verwerkt of gebruikt zodra u de kaartweergave oproept, kunt u uw toestemming voor het doorgeven van gegevens aan Google weigeren, wanneer u onze website voor het eerst bezoekt. Daarnaast kunt u in uw browserinstellingen JavaScript deactiveren. In dat geval kunt u de kaartweergave echter niet gebruiken. Door de deactivering van JavaScript zullen ook andere functies op de website, zoals de menunavigatie, niet meer werken. Wij raden u daarom aan om JavaScript niet te deactiveren als u de inhoud en functies van onze website volledig wilt gebruiken.


Zoals bij punt V beschreven, wordt ook bij gebruik van Google Maps een cookie geplaatst. De daar beschreven informatie is dienovereenkomstig van toepassing.

XV. Rechten van de betrokkene

Wanneer er persoonsgegevens van u worden verwerkt, bent u een betrokkene zoals bedoeld in de AVG en hebt u de volgende rechten ten opzichte van de verwerkingsverantwoordelijke:


1. Recht op inzage, rectificatie, op het wissen van gegevens, beperking van de verwerking, het intrekken van de toestemming en de overdraagbaarheid van gegevens
Iedere betrokkene heeft het recht op inzage volgens art. 15 AVG, het recht op rectificatie volgens art. 16 AVG, recht op het wissen van gegevens volgens art. 17 AVG, het recht op beperking van de verwerking volgens art. 18 AVG evenals recht op overdraagbaarheid van gegevens op basis van art. 20 AVG. 


Bij het recht op inzage en het recht op het wissen van gegevens gelden de beperkingen conform §§ 34 en 35 van de Duitse Wet bescherming persoonsgegevens (BDSG). Daarnaast heeft een betrokkene het recht een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit (art. 77 AVG jo. § 19 BDSG).


U kunt uw toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens te allen tijde weer intrekken. Dit geldt ook als u uw toestemming hebt gegeven voordat de AVG van kracht werd, dus vóór 25 mei 2018. Het intrekken van uw toestemming heeft wel pas effect voor de toekomst. Verwerkingen van vóór het intrekken van uw toestemming blijven onverlet.


U heeft daarnaast het recht volgens art. 22 AVG niet te worden onderworpen aan een geautomatiseerde besluitvorming. Wij maken in beginsel geen gebruik van een geautomatiseerde besluitvorming bij het aangaan, uitvoeren en beëindigen van contractuele relaties. Mochten wij in individuele gevallen toch gebruikmaken van dergelijke methodes (bijv. voor het verbeteren van producten en diensten), dan wordt u hierover en wat uw rechten zijn apart geïnformeerd, voor zover dit wettelijk is voorgeschreven.


2. Recht van bezwaar
U heeft tevens te allen tijde het recht om vanwege met uw specifieke situatie verband houdende redenen bezwaar te maken tegen de verwerking van u betreffende persoonsgegevens op basis van art. 6 lid 1 sub e AVG (gegevensverwerking in het openbaar belang) en art. 6 lid 1 sub f AVG (gegevensverwerking op basis van belangenafweging), met inbegrip van profilering op basis van die bepaling zoals bedoeld in art. 4 nr. 4 AVG. Indien u bezwaar maakt, zullen wij uw persoonsgegevens niet meer verwerken, tenzij wij dwingende gerechtvaardigde gronden voor de verwerking aanvoeren die zwaarder wegen dan uw belangen, rechten en vrijheden. In het bijzonder geldt dit wanneer de verwerking noodzakelijk is voor de instelling, uitoefening of onderbouwing van rechtsvorderingen.


3. Plicht om gegevens te verstrekken
In het kader van onze zakelijke relatie moet u ons de persoonlijke contractuele gegevens verstrekken die nodig zijn om een zakelijke relatie tot stand te brengen, uit te voeren en te beëindigen en om de daarmee samenhangende contractuele verplichtingen na te komen, of die op basis van een wettelijke verplichting door ons verzameld moeten worden.  Zonder deze gegevens zullen wij in de regel niet in staat zijn om een overeenkomst met u te sluiten, uit te voeren en te beëindigen.


Hetzelfde geldt voor bezoeken aan onze website en het verzamelen van gebruiksgegevens. Zonder het verzamelen van gebruiksgegevens zijn wij en onze dienstverleners niet in staat om ons online-aanbod beschikbaar te stellen.


4. Recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit
Onverminderd andere mogelijkheden van administratief beroep of een voorziening in rechte, heeft u het recht een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit, met name in de lidstaat waar u gewoonlijk verblijft, u uw werkplek heeft of waar de beweerde inbreuk is begaan, indien u van mening bent dat de verwerking van u betreffende persoonsgegevens strijdig is met de AVG.


De toezichthoudende autoriteit waarbij de klacht is ingediend, stelt de klager in kennis van de voortgang en het resultaat van de klacht, evenalsvan de mogelijke voorziening in rechte overeenkomstig art. 78 AVG.


Meer informatie en toelichtingen met betrekking tot de bovengenoemde rechten vindt u op de website Rechten voor burgers van de Europese Commissie.